Tee se itse: karkkilaatikosta kuljetusboxi

Karkkilaatikot ja muut pienet säilytysrasiat ovat hyvä ratkaisu esimerkiksi hamstereita myydessä, sillä halvan ”kertakäyttölaatikon” voi surutta antaa ostajalle mukaan. Ilmareiät eivät takaa riittävää ilmanvaihtoa, joten parasta on väsätä verkotettu ilma-aukko laatikon kanteen. Muistathan kuitenkin, ettei karkkilaatikoita tai muita itse väkerrettyjä kuljetusboxeja suositella näyttelylaatikoiksi!

  • Tyhjä karkkilaatikko tai muu pieni säilytysrasia. Karkkilaatikoita saa monista karkkikaupoista ja videovuokraamoista halvalla tai jopa ilmaiseksi
  • Pienisilmäistä verkkoa, esimerkiksi asumuksia tehdessä jääneitä jämäpaloja
  • Sivuleikkurit rautalangan ja verkon leikkuuseen
  • Rautalankaa verkon kiinnitykseen
  • Sakset tai mattoveitsi aukon leikkaamiseen
  • Naula, vasara ja puunpala reikien puhkomiseen

1. Merkitse laatikon kanteen tussilla haluamasi aukon ääriviivat ja leikkaa aukko ääriviivoja seuraten mattoveitsellä tai saksilla.

2. Leikkaa verkosta pala, joka on joka puolelta noin 1–2 cm leveämpi kuin tekemäsi aukko. Älä jätä verkkopalan reunoille teräviä törröttäviä verkonpätkiä.

3. Puhkaise aukon ympärille reikiä verkon kiinnittämistä varten: yksi jokaiseen kulmaan ja yksi kaikkien kulmien väliin. Reiät on helpointa puhkaista naulalla ja vasaralla, käyttäen alustana puunpalaa (jottet vahingoita pöytää/lattiaa/tms). Jos näitä ei ole saatavilla, reiät voi kovertaa myös terävän veitsen kärjellä varovasti pyörittäen.

4. Leikkaa rautalangasta pätkä, joka on noin 1,5 kertaa niin pitkä kuin aukon ympärysmitta. Puno verkko kiinni kanteen alimman kuvan mukaisesti, ja jätä rautalangan terävät päät kannen ulkopuolelle. Verkko kannattaa kiinnittää sisäpuolelle, jottei hamsteri pääse jyrsimään kantta niin helposti. Verkon voi vaihtoehtoisesti kiinnittää myös yksittäisillä rautalankalenkeillä kuhunkin reikään tai esimerkiksi nippusiteillä – miten nyt itse tykkää tehdä.

5. Valmis! Muistathan tehdä myös laatikon kylkiin ilmareikiä tai verkkoreikiä, jos aiot pinota boxeja päällekkäin hamsterireissuillasi.

Comments are closed.