...

Tee se itse: kankaiset virikkeet

Hamsterit tykkäävät kiipeilystä, joten tässäpä pienet simppelit ohjeet kankaisen riippumaton ja putkilon tekemiseen.

Riippumatto


Riippariin tarvitset palan kangasta (esim fleeceä, josta ei irtoa pitkiä naruja), ompelulankaa, nyöriä kiinnityslenkkeihin, 4 klemmaria/hakaneulaa/avainrengasta/klipsiä, nuppineuloja ja ompelukoneen tai paljon kärsivällisyyttä käsin ompeluun.

1. Piirrä kankaalle haluamasi riipparin kokoinen suorakulmio. Käännä kangas kaksinkerroin, ja leikkaa siitä kaksi palaa jättäen palaan 1-2cm ompeluvarat piirtämiesi ääriviivojen ympärille.
2. Kiinnitä kangaspalat nuppineuloilla toisiinsa niin että nurjat puolet ovat ulospäin. Leikkaa nyöristä neljä n. 10cm pituista pätkää, ja kiinnitä ne lenkeiksi riipparin kulmiin niin että lenkit tulevat kankaan oikealle puolelle ja päät nurjalle puolelle.
3. Ompele reunoja pitkin riipparin ympäri kangaspalat kiinni toisiinsa ja lenkit kiinni kankaaseen, mutta jätä yhdelle sivulle pieni aukko pussin kääntämistä varten.
4.. Käännä pussi, ja kiinnitä aukko nuppineuloilla niin että kankaan reunat tulevat riipparin sisäpuolelle. Ompele vielä kertaalleen ulkopuolelta riipparin ympäri n. 1cm päässä reunasta — se litistää riipparin, ettei se jää näyttämään pussimaiselta.
5. Kiinnitä riippari häkin kattoon klemmareilla, hakaneuloilla, avainrenkailla, jollain klipseillä tai vaikka rautalangalla.

Kankainen riippumatto ja putkilo

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Putkilo

Putkiloon tarvitset samat tarvikkeet kuin riippumattoon.

1. Piirrä ja leikkaa kankaasta suorakulmio, joka on kaksi kertaa niin pitkä kuin haluamasi riippari, ja leveydeltään sellainen että se on putkiloksi kierrettynä halkaisijaltaan haluamasi kokoinen. Jos haluat putkilon, joka on sisältä eriväristä kangasta kuin ulkoa, leikkaa kaksi haluamasi putkilon pituista palaa ja ompele ne yhdestä päästä kiinni toisiinsa. Muista jättää saumavarat!
2. Taita kangaspala pituussuunnassa kaksin kerroin ja ompele pitkät sivut yhteen.
3. Käännä putkilo oikein päin niin, että puolikas siitä jää putken sisäpuolelle ja ompelemattomat päät osuvat yhteen.
4. Taita ompelemattomat päät putkilon sisään ja ompele koneella ulkopuolelta niiden päälle. Voit ommella myös toisen pään, jotka putkilo litistyy eikä jää epämääräisen pulleaksi.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta