...

Tee se itse: paperi-iglu

Tarvikkeet:

  • Vessa- tai talouspaperia
  • Elmukelmua
  • Pallomainen astia, esim. murokuppi
  • Vettä (myös suihkepullo on hyödyllinen)

Vessapaperi-iglu on kostutetusta vessapaperista astiaa muottina käyttäen tehty pesä, joka kuivuttuaan kovettuu ja on mukavaa virikettä hamsterille joko pesänä tai pesämateriaalin lähteenä.

Aseta astia pohja ylöspäin pöydälle, ja peitä se elmukelmulla. Asettele paperia tasaisesti astian ulkopinnalle elmukelmun päälle.

Mieti, haluatko jättää siihen valmiin oviaukon tai leikata oviaukon lopuksi iglun kuivuttua. Kostuta paperi vedellä käyttäen suihkepulloa tai käsiä, niin että se pysyy kiinni astiassa. Lisää paperikerroksia vähitellen ja kostuta tarvittaessa, kunnes iglu on tarpeeksi paksu pysyäkseen koossa kuivana. Sopiva paksuus on muutama milli.

Aseta iglu kuivumaan. Kuivuminen kestää paksuudesta ja kosteudesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Kun iglu on kuivunut, irrota se kupin ympäriltä ja leikkaa oviaukko, jos et ole vielä tehnyt sitä. Iglusi on valmis!

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta