...

Harmaakaihi hamsterilla

Onko hamsterillesi ilmestynyt harmaa täplä silmään? Kyseessä voi olla harmaakaihi.

kaihiHarmaakaihi on silmässä oleva mykiön samentuma. Parhaiten se tulee hamsterin silmissä esille harmaana alueena mykiön kohdalla. Kaihi vaikeuttaa valon kulkua verkkokalvoille, jonka seurauksena näkö heikkenee, lopulta se todennäköisemmin sokeuttaa hamsterin täysin.

Kaihi on usein hamstereilla vanhuuden vaiva, joka vaikuttaa hamsterilla erityisesti syvyysnäköön. Hamsterin syvyysnäkö on muutenkin todella heikko, joten ongelmaa sen johdosta ei synny. Kaihi heikentää myös hamsterin sielmien kontrastiherkkyyttä, joka taas puolestaan tarkoittaa sitä, että hämäräeläimen hämäränäkö on lähes olematon.

Hamsterille kaihi on parantumaton sairaus. Se heikentää näkökykyä ja voi johtaa täydelliseen sokeutumiseen. Aihetta huoleen ei kuitenkaan yleensä ole. Hamsteri suunnistaa luonnostaan hajuaistinsa perusteella. Näkökyky ei ole hamsterille elintärkeä ehto.

On kuitenkin hyvä ottaaa huomioon asioita, kun kaihi vaivaa hamsteria. Tulee ottaa huomioon hamsterin asumuksen sisustusta. Hamsteri tosiaan suunnistaa enimmäkseen hajuaistinsa varassa, mutta on hyvä suunnitella sokean hamsterin asumuksen virikkeet niin, ettei hamsteri pääse putoamaan pitkää matkaa.

Muuten hamsterin elämä on normaalia, hamsteri etsii ruokansa ja juomansa, mutta tulee kuitenkin asennoitua siihen, ettei hamsteri välttämättä pärjää. Tärkeintä on, että seuraat hamsterisi käytöstä, jos poikkeavuutta ilmenee, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Hamsterien hajurauhaset

Kääpiöhamsterit Venäjänkääpiöhamstereilla (talvikko, campbelli ja roborovski) on vatsassaan hajurauhanen, jota ne käyttävät reviirinsä merkitsemiseen. Rauhasestä

Terveen hamsterin tunnusmerkit

Osa hyvää eläintenpitoa on pitää säännöllisesti silmällä eläinten terveydentilaa ja tarkistaa ajoittain perusteellisesti niiden kunto.